GRADSKA SKUPŠTINA

Stanivuković o mostu u Docu: Možemo se slikati jer u budžetu nema para

Skupštinska većina srezala je novac i sa osnovnih stvari, a sada pitaju gdje su investicije, kaže Stanivuković

Stanivuković: Pojasnio šta su želje, a šta mogućnosti. Avaz

Ad. A. / BN

1.6.2021

Most u Docu je zabluda za građane. Bivša administracija je za taj most obezbijedila tri miliona KM, a on košta 32 miliona KM. Mi nismo odustali od gradnje ovog mosta, jednostavno sada nema novca, a ima mnogo drugih prioriteta, rekao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković na sjednici gradske Skupštine.

On je kazao da građanima Banje Luke više treba most u Česmi kako bi ljudi mogli prijeći preko rijeke, kao i nova radna mjesta.

- Most u Docu jeste lijep, bila bi lijepa nova razglednica Banje Luke, ali onda se samo mogu slikati i sa razglednicom i sa kreditima u koje bismo morali ući, jer u budžetu nema 32 miliona KM - rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je naveo da je bivša gradska administracija najavila izgradnju mosta u naselju Dolac, ali da napravljen samo jedan stub, jer je osigurano samo 10 posto sredstava od ukupne investicije.

Skupštinska većina srezala je novac i sa osnovnih stvari, a sada pitaju gdje su investicije.

- Da su nam ostavili sve onako kako pričaju, ja bih sada ovdje letio od sreće, ali nije tako - rekao je Stanivuković.

Polemika o ovoj temi je pokrenuta nakon što je odbornik Srđan Amidžić pokrenuo pitanje mosta na gradskoj Skupštini, te da je ta građevina u naselju Dolac potrebna i da bi bila korisna za rasterećenje saobraćaja i za turizam i novi izgled Banje Luke, piše BN TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.