SKUPŠTINA KS

Marić: Naša politika nikad nije bila urušavanje KCUS-a

Razmatranje izvještaja o radu i finansijskom poslovanju zdravstvenih ustanova

Piše: A. Ovčina

3.6.2021

Marić: Silne diskusije. PRINTSCREEN

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici raspravljaju o izvještajima o radu i finansijskom poslovanju zdravstvenih ustanova. 

Zvonko Marić (SBB) istakao je da nakon silnih diskusija želio je da poštedi goste i sve koji prate sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo politikanstva koja se reprezentuje u najgorem mogućem obliku.

- Vrlo je bila zanimljiva rasprava, jer se primjećuje ista škola. Jasno je ko je patentirao ovaj model i način, ali zar oni koji to priznaju preuzimaju taj način i model i ponašaju se kao prethodni predstavnici. Ko će prestati s ovom praksom da kompromitiramo dom u kojem sjedimo?! Potpuno smišljeno - kazao je Marić.


Kristić: Oštra reakcija. PRINTSCREEN

Silne diskusije

Dodao je da postoje prigovori na ove zdravstvene ustanove koji su radile u vrijeme pandemije.

- Politika SBB-a nikad nije bila, to je suludo pomisliti, urušavanje Kliničkog centra. Mi imamo malo zdravstvenih ustanova s obzirom na stanje u kojem se nalazimo. Zašto bi to radili? Druga je stvar ako imamo primjedbe, kritike na rad menadžmenta - kazao je Marić.

Danijela Kristić (NiP) na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo obraćajući se direktoru JU "Apoteke Sarajevo" istakla je da je on pokazao drskost donošenjem pravilnika o radu.

- Kada bi svi direktori javnih ustanova donosili ovakve pravilnike o radu, ja stvarno ne znam gdje bi te sve javne ustanove i sam kanton završio - kazala je Kristić.

Istakla je da postoji razlika u Izvještaju u rabatima tokom 2019. godine za Izvještaj iz 2019. godine te da je drugačiji izvještaj iznesen 2019. i 2020. godine na sjednici.

Kazala je da joj direktor nije odgovorio ni na jedno pitanje vezano za Pravilnik o radu s obzirom da je to veoma interesantna tema.

- U januaru 2020. godine donijeli ste pravilnik o radu i moram reći da imaju tri zanimljiva člana koja se odnose na status generalnog direktora. Vi ste kao direktor tu na mandat i Vi ste donijeli ugovor o radu gdje Vas JU "Apoteke Sarajevo treba zadržati, da nastavite raditi i da imate platu generalnog direktora - istakla je Kristić. 

Burna rasprava

Haris Zahiragić (SDA) istakao je da će klub podržati sve izvještaje zdravstvenih ustanova s obzirom da su radili i da rade u vrijeme pandemije. 

Burnu raspravu su imali Vedran Jakupović (NiP) i Zahiragić.

- Dosta je Zahiragića bilo - kazao je Jakupović, nakon čega je izašao sa sjednice. 

Tokom sjednice zastupnici su raspravljali o više političkim stavovima, nego o Izvještajima. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.