AVAZ TV

Ibrahim Hadžibajrić u "Crvenoj olovci" otkriva: Sarajevska trojka me izdala

Čovjek, ako previše vjeruje ljudima i vjeruje na riječ, ostane kratkih rukava, kazao je Hadžibajrić

Gost "Crvene olovke" je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Avaz

Piše: A. K.

9.6.2021

Gost sedme emisije "Crvena olovka" je potpredsjednik Narodnog Evropskog Saveza Bosne i Hercegovine (NES) i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

U toku intervjua, Hadžibajrić se osvrnuo na osnivanje NES-a, zašto je preuzeo potpredsjedničku fotelju, da li je opstruirao izbog Bogića Bogićevića za izbor na poziciji gradonačelnika Sarajeva, kako ocjenjuje dosadašnji rad Konakovićeve Vlade KS, šta možemo očekivati od NES-a na predstojećim općim izborima, kakve rezultate očekuje kada je u pitanju SDA...

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović zbog čega je napustio tadašnju sarajevsku četvorku, sadašnju trojku, Hadžibajrić je istakao da je sve počelo sa izborom gradonačelnika Sarajeva.

- Sadašnji predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković je pokrenuo i krivičnu prijavu protiv mene. Kako ću ostati u toj priči kad meni moji koalicioni partneri protiv mene pokreću krivične prijave. Čovjek, ako previše vjeruje ljudima i vjeruje na riječ, ostane kratkih rukava. Sa Konakovićem nemam nikakvog kontakta, od tada se nismo ni čuli ni vidjeli. To je za mene završena priča - rekao je Hadžibajrić.

Govorio je i o predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću. 

Kompletan intervju pogledajte na Avaz TV večeras u 20 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.