SKUPŠTINA KS

Marić: Nikad nisam čuo da Vlada uzgaja krave

Ima li premijer viziju kakav status treba da ima ovo preduzeće kako bi se konačno otklonila ova neprimjerenost, pitao je Zvonko Marić

Marić: Kada će se promijeniti status firme. Arhiv

Piše: A. Č.

8.7.2021

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo razmatran je izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća "Poljoprivredno dobro Butmir" za 2019. godinu. Izvještaj je predstavila direktorica Snježana Ljubunčić.

Zastupnik Zvonko Marić upitao je kada će se promijeniti status ove firme.

- Vrlo poštujem djelatnost kojom se bavite, ali nikada nisam čuo da Vlada uzgaja krave, jer sada kada je gospođa govorila toliko mi je apsurdnije i spominjala je nekoliko puta gravidne junice, opterećen sam da li su steone ili gravidne. Apsurdno mi je da Vlada uzgaja krave. Ima li premijer viziju kakav status treba da ima ovo preduzeće kako bi se konačno otklonila ova neprimjerenost – pitao je Zvonko Marić.

Direktorica Ljubunčić je rekao da preduzeće godinama radi isti posao te da ona ne vidi problem u njegovom postojanju.

Zastupnik Haris Zahiragić (SDA) kazao je kako je Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo tokom izvještaja za 2019. i 2020. naveo da je u prethodnom periodu jedan od direktora potpisao nezakonito ugovore o djelu sa jednim radnikom.

- Time je firma oštećena u neutvrđenom novčanom iznosu. Kasnije smo saznali da je taj kandidat kojeg ne želim imenovati, predsjednik stranke Narod i pravda na Ilidži. Zanima me da li ste kakav kriminal utvrdili iz tih godina utvrdili i kakav je to kriminal, te da li je neko odgovarao za nezakonito zapošljavanje tog mladog gospodina – pitao je Zahiragić Ljubunčić.

Direktorica Ljubunčić je rekla kako su dobili odgovore iz Tužilaštva KS kako nije utvrđeno krivično djelo vezano za krivične prijave koje su im pristizale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.