ODRŽAVANJE DOBRIH ODNOSA

Gordana Tadić se sastala sa predstavnikom Odbora nadzornika za okrug San Franciska u SAD

Hani se posebno interesirao za rad Posebnog odjela za ratne zločine, gdje je nekada radio, te je istakao je da je obradovan posjetom instituciji koju je posjetio nakon 16 godina

Posjeta Meta Hanija, člana Odbora nadzornika za okrug San Franciska u SAD, Tužilaštvu BiH. Tužilaštvo BiH

A. K.

8.7.2021

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, zajedno sa svojim zamjenicama Ozrenkom Nešković i Dianom Kajmaković, rukovoditeljicom odsjeka u Posebnom odjelu za ratne zločine Sanjom Jukić i saradnicima, sastala se sa Metom Hanijem (Matt Haney), članom Odbora nadzornika za okrug San Franciska u SAD.

Hani, koji je ostvario pravosudnu karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, nekadašnji je međunarodni uposlenik Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji je radio u Posebnom odjelu za ratne zločine, u periodu na samom početku uspostave i jačanja kapaciteta Tužilaštva BiH, kada su bili angažirani međunarodni stručnjaci, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


S današnjeg sastanka. Tužilaštvo BiH

Glavna tužiteljica Tadić,kako se navodi, upoznala ga je sa razvojem institucije i sadašnjim ustrojem i kapacitetima Tužilaštva BiH, ljudskim resursima i uposlenicima uključujući i najnovije izmjene Pravilnika, proces uspostave Odsjeka za borbu protiv trgovinu ljudima i ilegalnih migrancija, ujedinjenje Odjela II i III, kao i plan aktivnosti razvoja i rada institucije u narednom periodu.

Hani se posebno interesirao za rad Posebnog odjela za ratne zločine, gdje je nekada radio, te je istakao je da je obradovan posjetom instituciji koju je posjetio nakon 16 godina, te također istakao da je razvoj institucije doista primjetan, u odnosu na 2005. godinu, kada je bio angažiran u Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, održava dobre odnose i kontakte sa nekadašnjim međunarodnim tužiteljima i uposlenicima, koji su dali svoj doprinos u radu i razvoju ove institucije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.