REDOVNA SJEDNICA

Vijeće ministara BiH sutra o stanju u oblasti migracija

Osim toga, na dnevnom redu bi se trebala naći Lista 14 najuspješnijih kandidata za članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH

Razmatrat će se Informacija za april 2021. godine. Agencije

Fena

21.7.2021

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za april 2021. godine, kao i Informaciju o doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći migrantima i azilantima u našoj zemlji.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o problemima odvijanja međunarodnog tranzitnog prometa kroz teritoriju Republike Hrvatske.

Ministri bi se u drugom krugu glasanja trebali izjasniti o Informaciji o provedenim aktivnostima u cilju osiguravanja učešća BiH na Svjetskoj izložbi "EXPO 2020 Dubai", koju je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Također u drugom krugu glasanja trebali bi se izjasniti i o Prijedlogu odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg.

Na dnevnim redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar - mart 2021. godine u BiH, kao i Lista 14 najuspješnijih kandidata za članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH, koju je predložila Ad hoc komisija Parlamentarne skupštine BiH za provođenje postupka imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.