PREMIJER VLADE KS

Edin Forto jedini je kandidat za predsjednika Naše stranke

O njegovom izboru odlučivat će delegati na Kongresu Naše stranke koji će se održati 4. septembra u Sarajevu, saopćeno je iz ove stranke

Edin Forto. Arhiv

N. Aj.

7.8.2021

Edin Forto, na osnovu pristiglih nominacija iz općinskih i gradskih odbora, bit će jedini kandidat za predsjednika Naše stranke, saopćeno je iz ove stranke.

- O njegovom izboru odlučivat će delegati na Kongresu Naše stranke koji će se održati 4. septembra u Sarajevu. Naša stranka krenula je u organizaciju Kongresa nakon ostavke aktuelnog predsjednika Predraga Kojovića. Da budu birani na mjesto predsjednika imaju pravo svi članovi Naše stranke koje nominira minimalno pet lokalnih organizacija - piše u saopćenju.

Edin Forto aktuelni je premijer Vlade Kantona Sarajevo. Član je Naše stranke od 2009. godine. Najznačajnije funkcije koje je u njoj obnašao bile su funkcija potpredsjednika i funkcija političkog direktora. Od 2014. do 2018. godine bio je zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo kao i delegate u Domu naroda iz reda ostalih.

Rođen je 1972. godine u Sarajevu. Radno iskustvo sticao je i u realnom sektoru. Obrazovao se u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Američkim Državama gdje je 1999. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline diplomirao na smjeru Marketing i oglašavanje. Postdiplomske studije je pohađao na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku gdje je 2001. godine stekao zvanje magistra u oblasti međunarodnih poslova.

Edin Forto je oženjen i otac dvoje djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.