PROTESTI

Kanisteri ispred Općine Tešanj: Danima nema vode ni za lijeka

U Tešnju se samo rijetki žele i smiju zamjeriti predstavnicima vlasti, rekao Galijašević

Iskazano nezadovoljstvo. Patria

Patria

23.8.2021

Na inicijativu vijećnika platforme za progres Emira Galijaševića danas je ispred općine Tešanj upriličen protest kojim se željelo iskazati nezadovoljstvo stalnim redukcijama vode. Organizatori su pred općinu simbolično donijeli kanistere s vodom kako bi ukazali na muke građana koji se moraju snalaziti za kupanje i održavanje lične higijene.


Pozivu na proteste se odazvao mali broj građana

- Mi iz opozicije smo tražili vanrednu sjednicu općinskog vijeća na kojoj bi razgovarali o problemu vodosnabdjevanja. Predstavnici vlasti nisu željeli podržati takav prijedlog i za mene je ovo bio način da iskažem svoje nezadovoljstvo. Strašno je da u vijeću sjede ljudi koji ne mare za potrebe građana koji dnevno znaju biti i do 12 sati bez vode, za Patriju je rekao Galijašević.

Pozivu na proteste se odazvao mali broj građana i još manji broj vijećnika. Kolegu Galijaševića podržao je samo SDP–ov vijećnik Nermin Deljkić.

- Ja sam iskreno očekivao ovakav epilog. U Tešnju se samo rijetki žele i smiju zamjeriti predstavnicima vlasti. Ja ću i dalje insistirati na ovom problemu i tražiti odgovore na pitanja koja sam već službeno postavio - rekao je Galijašević.


Nepojmljivo da Tešanj kao jedna od najbogatijih sredina u BiH ima problema s vodom

U Tešnju je uveden drugi stepen redukcije i Galijašević smatra da je bilo potrebno organizovati pomoć u vodosnabdjevanju građanima jer sve traje preko mjesec dana. Prije svega misli na cisterne s vodom. Za njega je nepojmljivo da Tešanj kao jedna od najbogatijih sredina u BiH ima problema s vodom, pa makar to bilo samo u ljetnim mjesecima kada je suša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.