AVAZ SAZNAJE

Uhapšeni Jasmin Mulahusić predat Tužilaštvu BiH

On će u Tužilaštva biti zadržan 24 sata a sutra će ga ispitati postupajući tužilac

Jasmin Mulahusić. Facebook

Piše: M. Aščić

5.9.2021

Jasmin Mulahusić, radikalni internet-jurišnik SDA, koji je jučer uhapšen na graničnom prijelazu Bosanski Brod, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Granične policije BiH.

Mulahusić je uhapšen po naredbi Tužilaštva BiH jer se nalazio na "watch listi" Granične policije BiH po zahtjevu ove pravosudne institucije.

On će u Tužilaštva biti zadržan 24 sata a sutra će ga ispitati postupajući tužilac. Najvjerovatnije će biti zatražen pritvor.

Radikalnog Mulahusića potraživalo je Tužilaštvo BiH zbog počinjenog krivičnog djela Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz članka 145a KZ BiH te Odavanje tajnih podataka iz članka 164 KZ BiH.

Branio se šutnjom

On se jučer u Graničnoj policiji tokom ispitivanja branio šutnjom a uhapšen je nakon "odmora" u BiH.

Ovaj internet-jurišnik i lažni muftija rodom je iz Zavidovića ali godinama živi u Luksemburgu odakle i piše bljuvotine i pravi razne montaže protiv političara i medija koji nisu po volji Bakira Izetbegovića, lidera SDA i Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Podsjećamo, prema informacijama "Avaza" policija je kod Mulahusića pronašla i oduzela četiri mobitela i dva laptopa.

Bit će zanimljivo vidjeti od koga je ovaj radikalni "muftija" dobivao upute i naredbe za kreiranje montaža i podvala protiv političara, novinara i tužioca Tužilaštva BiH.

Napad na Tadićku

Poznat je i po napadima na porodicu Memić, tačnije Dženanovog oca Muriza ali i advokata Ifeta Ferageta.

Njegova meta je i glavna državna tužiteljica Gordana Tadić. Mulahusić će ostati upamćen po tome da je organizirao proteste nakon hapšenja Osmice i pozivao ahbabe na društvenim mrežama da dođu pred Tužilaštvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.