BROJNE TEME

Predsjedavajuća OSCE-a Ann Linde u ponedjeljak u posjeti BiH

Tokom posjete, Linde će sa sagovornicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, provedbi ključnih reformi, važnosti pomirenja, regionalnoj saradnji te osnaživanju žena i njihovom učešću u donošenju političkih odluka

Ann Linde u posjeti BiH. Agencije

E. T. / Anadolija

3.10.2021

Predsjedavajuća Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) i ministrica vanjskih poslova Kraljevine Švedske Ann Linde u ponedjeljak će boraviti u posjeti Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Linde će se u posjeti BiH pridružiti i predsjedavajuća Parlamentarne skupštine OSCE-a Margareta Cederfelt.

Tokom posjete, Linde će sa sagovornicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, provedbi ključnih reformi, važnosti pomirenja i izgradnje povjerenja, regionalnoj saradnji, te osnaživanju žena i njihovom učešću u donošenju političkih odluka. Također će razgovarati o planovima države u sferi integracije u EU, borbi protiv korupcije, reformi Izbornog zakona i oporavku od pandemije koronavirusa.

Predsjedavajuća OSCE-a sastaće se sa članovima Predsjedništva BiH, kao i sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Također, Linde će se, u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, sastati sa predstavnicima civilnog društva u BiH i razgovarati na temu žena, mira i sigurnosti, te će se sastati i sa predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.​​​​​​​

Sa Mašom Durkalić, koautoricom knjige “#ŽeneBiH“ i umjetnicom Natašom Konjević, predsjedavajuća OSCE-a će otkriti mural posvećen Mileni Mrazović, prvoj novinarki, urednici i izdavačici u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.