NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šta Bakir nudi Komšiću

Još jedan je crni vikend iz nas. Čak pet vozača je poginulo na bh. cestama

Avaz.ba
  • Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza"

    Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza"

    Foto: Avaz


U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Šta Bakir nudi Komšiću.

Kada je bivši zvaničnik Evropske unije Štefan File (Fule) prije osam godina ponudio rješenje za Izborni zakon u Bosni i Hercegovini, sigurno nije ni slutio da će jednog dana to biti razlog mimoilaženja između političkih partnera Bakira Izetbegovića i Željka Komšića. Pročitajte analizu dana: Šta Bakir nudi Komšiću.

Bh. kapiten još jednom briljirao u dresu Intera, a pristalicama bivšeg kluba još je u srcu. donosimo poruke navijača Vučice upućene Edinu Džeki.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović: Razbijanje iluzija.

Rijeka ljudi stigla je jučer na dženazu Tetki Zilhi Šeti, velikoj humanitarki i dobroj duši Sarajeva i BiH. Ukop je obavljen na mezarju Faletići u Starom Gradu, gdje je klanjana i dženaza.

Analiziramo i šta za našu državu znači uvođenje eura u Hrvatskoj. Pročitajte kako BiH ekonomski može procvjetati.

Ličnost dana je Džanan Musa: Povratak u top-formu.

Za "Avaz" govori Jasenko Ćurovac, od izbjeglice do uglednog biznismena. Godinama je živio od plaće niže i od one u BiH, a danas je vlasnik tržnog centra u Švedskoj, hotela s apartmanima u Alanji u Turskoj te nekretnina u Sarajevu.

Potpisan je kolektivni ugovor između Sindikata građevinarstva i industrije građevinskog materijala FBiH i Udruženja poslodavaca FBiH kojim je definirana najniža satnica od 3,25 KM neto, dok će minimalna plaća iznositi između 650 i 670 KM plus topli obrok, naknada za prijevoz i drugo. Hoće li razgovori o minimalcu pasti u vodu. Pročitajte šta kažu direktor UPFBiH Mladen Pandurević i Mevludin Bektić, predsjednik SSSBiH.

Još jedan je crni vikend iz nas. Čak pet vozača je poginulo na bh. cestama.

Zločini koji su šokirali Bosnu i Hercegovinu. Pročitajte zašto roditelji su ubijali svoju djecu.

Na stranama Sporta bavili smo se fudbalskom reprezentacijom. „Zmajevi“ se danas okupljaju na Ilidži i počinju pripreme za oktobarske duele.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

NA VRH

Podijeli članak na