SARAJEVO

Poslanica glavnog sekretara UN-a posjetila Ministarstvo civilnih poslove BiH

Tokom sastanka s predstavnicima Ministarstva razgovaralo se o reformskim procesima, izazovima sa kojima se suočava obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na pandemiju Covid-19, kao i o migraciji mladih iz Bosne i Hercegovine

Tokom posjete. Ministarstvo civilnih poslove BiH

N. Aj.

18.11.2021

Poslanica glavnog sekretara UN-a za pitanja mladih Jajatma Vikremanajake (Jayathma Wickramanayake), zajedno sa predstavnicima UN agencija u Bosni i Hercegovini posjetila je Ministarstvo civilnih poslova. Riječ je o prvom posjetu jednog od poslanika glavnog sekretara UN-a za pitanja mladih Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka s predstavnicima Ministarstva razgovaralo se o reformskim procesima, izazovima sa kojima se suočava obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na pandemiju Covid-19, kao i o migraciji mladih iz Bosne i Hercegovine.

Izražena je potpora aktivnostima koje Ministarstvo civilnih poslove provodi u saradnji s nadležnim vlastima na svim razinama u Bosni i Hercegovini.

Zaključeno je da je saradnja između Ministarstva civilnih poslova i UN agencija glede pitanja obrazovanja i mladih kontinuirana, dugogodišnja i ustaljena, te je izraženo očekivanje da će se kao takva nastaviti i u narednom periodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.