UMJETNOST I POLITIKA

Zoran Kesić otvara treći Sarajevo Fest

Podcaste festivala moći ćete pratiti i na portalu Avaza

Serija podcasta. Avaz

Piše: D. H.

21.11.2021

Sarajevo će od 23. novembra do 15. decembra biti domaćin trećeg festivala „Sarajevo Fest – umjetnost i politika“, koji organizira East West Center Sarajevo.

Festival je kreiran kao platforma za kritičko mišljenje i kreativnost kao temelji slobodnog i zanimljivog života.

U tom kontekstu, festivalski program kroz tri svoja foruma u fokus stavlja promjene stvarnosti u kojoj živimo i koje su tako brze da postaje sve teže da ih pratimo.

Treći Sarajevo Fest – umjetnost i politika, emitovat će seriju podcasta sa izuzetnim gostima iz svijeta biznisa, umjetnosti, medija, politike, filozofije, psihologije, kompjuterske sigurnosti i sociologije koji razmatraju hibridnu realnost u kojoj živimo.

- Festivalski program pod nazivom Digitalni forum možete gledati ili samo slušati na više digitalnih platformi i sigurno je da će svako naći svoje teme. Art Forum je festivalski program koji će prikazati vrhunske predstave iz BiH, Srbije i Slovenije uživo i u digitalnom formatu. Forum mladih se fokusira na teme koje zaokupljaju omladinu, saopćeno je iz East West centra.

Na Sarajevo Festu govorit će brojna ugledna svjetska i regionalna imena iz svijeta umjetnosti, ekonomije, komedije  i politike. Gosti festivala, između ostalih su Zoran Kesić, Biljana Srbljanović, Nebojša Vukanović, Tomanž Mastnak, Boris Isaković, Marija Selak-Raspudić, Bruce Schneier i mnogi drugi.

Podcaste festivala moći ćete pratiti i na portalu Avaza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.