SKUPŠTINA KS

Zastupnici postavili niz pitanja i inicijativa, ali nema niko iz Vlade KS da im odgovori

Usvojen Izvještaj o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2020. godinu

Niko od predstavnika Vlade KS nije prisutan sjednici. Avaz

Piše: A. Č.

14.12.2021

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo usvojili su Izvještaj o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2020. godinu. Za su glasali svi prisutni zastupnici.

Na redu su zastupnička pitanja ili inicijative. Međutim, problem je što niko od predstavnika Vlade KS nije prisutan sjednici.

Zastupnik Mirza Čelik pitao je da li se mogu uvesti bolje kontrole auto-škola. Haris Zahiragić tražio je od Tužilaštvo KS provjeri navode resornog ministra da je poznato ko prima mito u zdravstvenim ustanovama.

- Nakon devet mjeseci ništa nije urađeno po pitanju dodjele manjeg stana Ramizu Dediću. Rečeno mi je da će biti, pa je prošlo još mjesec, i opet ništa - rekao je Zahiragić.

Mahir Dević je uime Kluba SDA zadužio Vladu KS u što skorijem roku dogovori povećanje plaća u javnom sektoru i završi pregovore sa sindikatima. Dževad Poturak pitao je zašto ne rade aparati za naplatu parkinga.

Ministra Delića zastupnica Hasagić je pitala hoće li Zetra ove godine po prvi put, ne računajući prošli pandemijsku godinu, ostati bez ledene plohe.

Elvedin Okerić tražio je da se regulira prijevoz učenika na području Hadžića.

- Podnosim inicijativu prema Ministarstvu zdravstva, a to je da se uvede druga smjena pedijatara u Hadžićima - rekao je Okerić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.