REAKCIJE

Demantij Emele Burdžović na komentar dana

Redakciji "Avaza" obratio se advokat Nusmir Huskić u svojstvu ponomoćenika

Burdžović: Reakcija preko advokata. Arhiv

N. Demirović

22.12.2021

Redakciji "Avaza" obratio se advokat Nusmir Huskić u svojstvu ponomoćenika Emele Burdžović. On je u svom dopisu zatražio demantij komentara koji je objavljen na portalu "Avaza".

Poštovani uredniče,

Dana 10. decembra 2021. godine na web portalu avaz.ba objavljen je članak pod naslovom "Emela Burdžović: S leda, pa u rebra", a utora teksta N. D. u kojem se između ostalog navodi:

"Nije baš s neba, pa u rebra, ali je došla „s leda“ i pomislila da može u rebra. Emela Burdžović, voditeljica na N1 televiziji, očigledno je vrlo brzo zaboravila da je do prije nekog vremena „bila na ledu“, jer je, kako se priča, iz određenih političkih krugova dobivala upute za svoj rad, a to su u njenoj kući prozreli i ozbiljno je ukorili.

Nije baš da se radilo samo o bolovanju, iako to nikako ne treba problematizirati, pa čak ni kod Emele, ali izbivanje s malih ekrana je produženo kada se saznalo da je, zajedno s određenim političkim strankama, kreirala akcije protiv sagovornika.

Čija je Emela, u cijeloj ovoj priči ponajmanje je bitno, ali je vrlo zanimljivo da je spremna, zarad nečijih političkih interesa i, vjerovatno, svog džepa, zloupotrijebiti TV kuću u kojoj radi i uključiti se u hajku protiv druge medijske kuće, i to bez ikakvih argumenata za to u šta se uplela.

Ono što je potpuno jasno, pokazalo se da ni Emelina „ofanziva“ iz prikrajka ne pije vode. Ni udarci u rebra one jake ne bole previše. Dokumenti su i njoj na raspolaganju, kao i onima koji su joj dali naloge. Sve drugo je samo zloupotreba časne profesije, kakva je novinarstvo". 

U objavljenom tekstu izneseni su neistiniti navodi i činjenice koje čitatelje i javnost dovode u zabludu, stvaraju lažnu i iskrivljenu sliku o Emeli Burdžović kao dugogodišnjoj profesionalnoj novinarki, što predstavlja najgrublji oblik klevetničkog izražavanja i isključivo su plod novinarske mašte.

Na ovaj način, nanesena je nenadoknadiva šteta ugledu, časti i profesiji Emele Burdžović, kao posljedica iznošenja i prenošenja neistina i pogrešnih novinarskih zaključaka, u vidu gore navedenih tekstova kojima je u javnosti Emela Burdžović predstavljena kao osoba upitnog morala, koja je povodljiva i sklona manipulacijama i uputama koje šalju političke stranke. Tekst koji je napisan je u potpunosti neistinit i objavljen je bez ikakve činjenične i pravne osnove, te bez potkrijepljenosti bilo kakvih dokaza, a ne može se podvesti pod mišljenje autora jer je tekst očigledno vrijeđanje kolega - kaže se između ostalog u demantiju advokata Emele Burdžović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.