OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Odbijena tužba Armina Cibre protiv "Avaza", dužan platiti 4.422 KM troškova

Armin Cibra fiktivni je autor više pamfleta, za koje je Šejla Jugo u televizijskom nastupu otkrila da je pravi autor Fikret Muslimović, bivši oficir KOS-a i dio propagandnog tima Bakira Izetbegovića

Presuda donesena 28. januara ove godine. Avaz

Piše: M. Aš.

3.2.2022

Općinski sud u Sarajevu odbio je u cijelosti tužbu Armina Cibre protiv "Avaz-roto pressa" u kojoj je tražio 8.000 maraka odštete zbog teksta koji je objavljen u "Dnevnom avazu" pod naslovom "Armin Cibra pod istragom Tužilaštva KS".

Cibra je u tužbi (P65 0 P 871677 20) tvrdio da je riječ o kleveti i uvredi objavljenoj u "Avazu", pogotovo dijelu u kojem je navedeno da je "Cibra pod istragom zbog krivotvorenja isprava, prevare i računalnog krivotvorenja".

Sud je u presudi, koja je donesena 28. januara ove godine, tužbu u cijelosti odbio i obavezao Cibru da "Avaz-roto pressu" nadoknadi troškove postupka u iznosu od 4.422,60 KM.

Inače, kako je javnosti već poznato, Armin Cibra fiktivni je autor više pamfleta, za koje je Šejla Jugo u televizijskom nastupu otkrila da je pravi autor Fikret Muslimović, bivši oficir KOS-a i dio propagandnog tima Bakira Izetbegovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.