REAKCIJE

Vulić o Ivaniću: Javi se tu i tamo samo kada treba reći nešto što godi čaršijskim ušima

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik do sada pokazao svoju požrtvovanost i opredijeljenost za odbranu interesa RS, kazala je ona

Sanja Vulić. AGENCIJE

A. O.

4.2.2022

Nakon što je počasni član PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nedavnu sjednicu NSRS-a nazvao besmislenom na njegovu izjavu je reagovala poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić. 

Ona je rekla kako se "uspavani Ivanić" s vremena na vrijeme javi samo kako bi kritikovao rukovodstvo RS-a i SNSD-a.

- Javi se tu i tamo samo kada treba reći nešto što godi čaršijskim ušima, a nije mrsko ni britanskim - rekla je Vulić.


Pokazao požrtvovanost

Ona je dodala kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik do sada pokazao svoju požrtvovanost i opredijeljenost za odbranu interesa RS, dok se pred stranim ambasadama pojavljuju samo pojedinci iz PDP-a i SDS-a. Vulić navodi da je Ivanić bio tih kada je trebalo ojačati institucije BiH u odnosu na entitete i potpisati Strategiju vanjske politike BiH bez rasprave u Republici Srpskoj.

- To je čovjek koji je, pričaju u toj istoj čaršiji, ulazio u memljivu zgradu Predsjedništva BiH spuštene glave da slučajno koga ne bi isprovocirao svojom pojavom - rekla je Vulić.


Šta je RS

Vulić je upitala šta je RS u odnosu na nekretnine pojedinaca iz PDP-a i SDS-a u Londonu, Beogradu.

- O kakvim institucijama govori Ivanić, koji i dalje ima profil na Twitteru na kojem piše da je predsjedavajući Predsjedništva BiH? A u politički relevantnom smislu nije ništa -  smatra Vulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.