BIVŠI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Ivanić: U RS jedan čovjek sve odlučuje, a tri posto građana ne zna ko su ministri jer su nebitni

To nije odbrana RS, to je urušavanje RS, rekao je

Mladen Ivanić. BN TV

S. S.

2.2.2024

RS ne treba žestoka i čvrsta retorika niti društvo jednog čovjeka koji je sve uzeo u svoje ruke, rekao je Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH u emisiji “MAT” BN televizije.

RS, ističe Ivanić, neće čuvati pojedinac.

- RS ne čuva ni Dodik ni bilo ko drugi, nju čuvaju njene institucije. Oni koji jačaju institucije, oni čuvaju RS. Oni koji grade lični i porodični autoritet, oni ne čuvaju RS, oni je uništavaju. Politika u RS je takva da jedan čovjek sve odlučuje, dok ni tri posto građana ne zna ko su ministri u Vlade RS jer su nebitni. To nije odbrana RS, to je urušavanje RS - rekao je Ivanić.

Govoreći o Dodikovom odnosu sa Hrvatskom, odnosno predsjednikom Zoranom Milanovićem i predsjednikom HDZ-a u BiH Draganom Čovićem, Ivanić kaže da se čini da Dodik radi u hrvatskom interesu.

- Dodik svojim stilom i galamom, preuzima na sebe sve udare, a onda Čović iza njega ispada kulturniji i finiji i ima veći manevarski prostor da se bori za svoj ineteres. Mislim da Hrvati koriste Dodika jer im on otvara i širi prostor. Oni se bore za svoje interese i izgledaju puno blaže, nježnije i prihvatljivije, iako su vrlo tvrdi i uporni u ostvarenju svojih ciljeva - mišljenja je Ivanić.

On ističe da je vidljivo da je to sada državna politika Hrvatske.

- To više nije samo partijska politika HDZ-a. Ja ne vidim da Dodik od toga ima neku korist osim ako voli da ga neko tapše po ramenu i kaže mu “Ti si pravi, samo nastavi tako”. On ustvari koristi ostvarenju tuđih interesa - zaključuje Ivanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.