ZBOG RASTUĆIH TENZIJA

Državljanima BiH preporučuje se da izbjegavaju putovanje u Ukrajinu

Ukoliko nisu u mogućnosti odgoditi putovanje zbog ranije preuzetih obaveza i zakazanih termina savjetujemo oprez i svakodnevno informiranje o trenutnoj situaciji iz pouzdanih i raspoloživih izvora, navode iz Ministarstva vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdalo preporuku za sve građane. Ilustracija

H. J. I.

11.2.2022

Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdalo je preporuku za sve državljane Bosne i Hercegovine vezano za putovanje u Ukrajinu. 

- Državljanima Bosne i Hercegovine preporučuje se da izbjegavaju putovanje u područja u Ukrajini gdje je, prema medijskim izvještajima, registrirano pogoršanje sigurnosne situacije i koncentracija vojnih snaga.

Za putovanja u ostale dijelove Ukrajine, bosanskohercegovačkim državljanima savjetujemo da do daljnjeg odgode putovanja koja nisu nužna.

Ukoliko nisu u mogućnosti odgoditi putovanje zbog ranije preuzetih obaveza i zakazanih termina savjetujemo oprez i svakodnevno informiranje o trenutnoj situaciji iz pouzdanih i raspoloživih izvora. Za konzularnu pomoć nadležna je Ambasada Bosne i Hercegovine u Mađarskoj (mvp.gov.ba) - navedeno je na stranici Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Podsjećamo, brojen države su pozvale svoje građane na evakuaciju iz Ukrajine u narednih 24 do 48 sati slijed upozorenja o ruskoj invaziji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.