TELEFONSKI BROJEVI

MVP BiH formirao Krizni štab: Pratimo situaciju u Ukrajini, bh. državljani u Misiji OSCE-a nisu ugroženi

Prema sadašnjim informacijama, niko od njih za sada nije direktno ugrožen. Također, MVP je u komunikaciji i sa rukovodstvom OSCE, saopćeno je

MVP: Krizni štab je u stalnoj komunikaciji sa OSCE-om. Avaz

E. Ć.

24.2.2022

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je proteklih dana formiralo Krizni štab koji prati situaciju te poduzima aktivnosti u vezi sa asistencijom bh. državljanima koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

- Krizni štab je u stalnoj komunikaciji sa našom misijom pri OSCE, imajući u vidu da se jedan dio bh. državljana nalazi u misiji te organizacije u Ukrajini. Prema sadašnjim informacijama, niko od njih za sada nije direktno ugrožen. Također, MVP je u komunikaciji i sa rukovodstvom OSCE - saopćeno je.

Ambasadi BiH u Mađarskoj koja nerezidentno pokriva Ukrajinu će biti pridodate i ambasade u Moskvi i Varšavi, a kako bi se i drugim bh. državljanima, koji se eventualno nalaze na teritoriji Ukrajine ukoliko iskažu potrebu, mogla pružiti pomoć.


Krizni štab je objavio brojeve na koji se mogu javiti svi oni koji trebaju asistenciju i pomoć. Dakle mogu se obratiti Ambasadi BiH u Mađarskoj na sljedeće brojeve: + (361) 212 01 06, + (361) 212 01 07, + (361) 212 01 09 ili na mail [email protected].

Također, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je otvorilo i 24-satnu liniju: 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijaviti informacije o bh. državljanima koji se nalaze u kriznoj zoni ili na mail adresu: [email protected].

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.