O IZBORNOM ZAKONU

Johan Satler razgovarao sa predstavnicima "Skupštine građana"

Građani iz cijele BiH razgovaraju o rješenjima za eliminaciju diskriminacije u političko-izbornom sistemu BiH. Nakon ovonedjeljnih diskusija i razmatranja, dobit ćemo njihove preporuke

Johan Satler razgovarao sa "Skupštinom građana". TWITTER

S. S.

20.2.2022

Specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler (Johann Sattler) razgovarao je sa predstavnicima organizacije "Skupština građana.

Ovog vikenda počelo je okupljanje Skupštine građana koje je podržano od strane EU - napisao je Satler na Twitteru.


- Građani iz cijele BiH razgovaraju o rješenjima za eliminaciju diskriminacije u političko-izbornom sistemu BiH. Nakon ovonedjeljnih diskusija i razmatranja, dobit ćemo njihove preporuke - poručio je Satler.

Na stranici ove organizacije kažu da je cilj Skupštine građana da osiguravaju visokokvalitetne i detaljno razmatrane odluke koje mogu pomoći u rješavanju političkog zastoja po spornim pitanjima. Uz korištenje metode slučajnog odabira i niza demografskih kriterija za sastav takve jedne grupe, može se pretpostaviti da konačna preporuka uzima u obzir opće dobro svih zajednica u BiH, što predstavlja dobru osnovu za donošenje odluka po pitanjima vezanim za politike na nivou zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.