POTVRĐENO ZA AVAZ

Odblokirani računi BHRT-a!

Sada je problem nedostatak novca jer je novac za plate radnika koji se nalazio na računima BHRT oduzela PU FBiH, napisala je na Facebooku Prašović-Gadžo

A. Č.

Prašović-Gadžo: Poreska uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a

Foto: Avaz


Poreska uprava Federacije BiH odblokirala je transakcijske račune BHRT-a, potvrdio je za portal "Avaza" Seid Masnica, glasnogovornik i dugogodišnji novinar i urednik na ovoj televiziji.

Također, zastupnica Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sanela Prašović-Gadžo na Facebooku je objavila da je Poreska uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a.

- Upravo sam informirana da je Poreska uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a, a temeljem Rezolucije koju je usvojio Parlament Federacije BiH. Danas ću održati sastanak sa predstavnicima Sindikata BHRT.

Deblokada računa je bio prvi korak. Međutim, sada je problem nedostatak novca jer je novac za plate radnika koji se nalazio na računima BHRT oduzela PU FBiH.

Svi zajedno se moramo potruditi da pronađemo adekvatno rješenje za stabilno funkcioniranje BHRT. U narednim danima ću predložiti konkretno rješenje za saniranje finansijskog stanja BHRT.

Idemo dalje - napisala je Prašović-Gadžo na Facebooku.

NA VRH

Podijeli članak na