NAKON DODIKOVE IZJAVE

Mirnes Kovač podržao Adisa Ahmetovića: Svi koji su preživjeli srpski genocidni pohod imaju šanse da od te iste genocidne bande trpe primitvne uvrede

Milorad Dodik iznio je sramotne uvrede na račun Ahmetovićevog fizičkog izgleda, kazavši da mu on liči na članove Hitlerove mladeži

Mirnes Kovač i Adis Ahmetović. Avaz

Piše: L. S.

9.4.2022

Mirnes Kovač, novinar i politički analitičar iz Sarajeva, reagirao je na svom Facebook profilu na uvrede koje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iznio na račun Adisa Ahmetovića, zastupnika u Bundestagu.

- Svi koji su preživjeli srpski genocidni pohod na Bosnu, ubijanje i granatiranje, imaju šanse da od te iste genocidne bande budu nazvani nacistima i raznim drugim primitivnim uvredama.

Ista ideološka matrica danas ubija Ukrajince pod istim optužbama. Podrška Adisu Ahmetoviću! - naveo je Kovač. 

Podsjetimo, Dodik je prije nekoliko dana verbalno napao politiku Njemačke, upoređivao nacističku državu s današnjom državom i uređenjem, a u jednom trenutku dotakao se i Ahmetovića, mladića čiji su roditelji iz Kotor Varoši izbjegli u Njemačku.

Dodik je iznio sramotne uvrede na račun Ahmetovićevog fizičkog izgleda, kazavši da mu on liči na članove Hitlerove mladeži.

Ahmetović je, odgovarajući na Dodikove uvrede, kazao kako ga te neukusne izjave nisu lično pogodile. 

- Ali, njegov verbalni napad nedvojbeno dokazuje: mi, demokratske snage, razotkrili smo ga kao autokrata - naveo je Ahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.