PONOVO SE OGLASIO

Vulin: Džaferović treba da se vrati na put Dejtona

Džaferović nikako da shvati da njegovo mišljenje o Srbiji i kuda Srbija treba da ide možda nešto znači Aljbinu Kurtiju sa kime se sastaje, ali Srbiji njegov stav ne znači ništa, rekao je

Aleksandar Vulin. AGENCIJE

S. S. / Tanjug

15.4.2022

Aktuelnom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću bi bilo bolje da se potrudi da se vrati na put Dejtona i slijedi zvaničnu politiku BiH da "Kosovo nije država", a da Srbija na čitavoj svojoj teritoriji jeste, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

- Džaferović nikako da shvati da njegovo mišljenje o Srbiji i kuda Srbija treba da ide možda nešto znači Aljbinu Kurtiju sa kime se sastaje, ali Srbiji njegov stav ne znači ništa. Možda je samo upozorenje da se Srbiji ne misli dobro, a da se o RS-u misli još gore. BiH osim priznatih granica ima i dejtonsko ustrojstvo koje mora da se poštuje - naveo je Vulin.

Vulin je, kako se navodi u saopćenju, odgovorio na stavove Džaferovića "kojim putem Srbija treba da ide".

- Mogao bi Džaferović i da nam kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici. A, dok nam to ne saopći, može bar da nam kaže kakav je ukus srpskog hljeba kada se pljuje Srbija - izjavio je Vulin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.