JEREJ ZENIČKE CRKVE

Maleš: Vaskrs je uvijek nada da će dobro pobijediti zlo

Prvo Velikim postom pa, na kraju, i velikim bogosluženjima obilježili smo pobjedu života nad smrću

S. S.

Pravoslavna crkva u Zenici

Foto: FENA


Svetom liturgijom koju će u nedjelju, 24. aprila u 6.00 sati u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice služiti starješina tog hrama jerej Marko Maleš, zenički će pravoslavni vjernici obilježiti ovogodišnji Vaskrs.

- Vaskrs je najradosniji hrišćanski praznik i zenički pravoslavni vjernici su i ove godine sa velikom radošću dočekali ovaj veliki praznik. Prvo Velikim postom pa, na kraju, i velikim bogosluženjima obilježili smo pobjedu života nad smrću. Svaki praznik vaskrsenja ohrabruje nas i daje nadu da će dobro pobijediti zlo te da će među ljudima zavladati mir. Nadamo se i dolasku vjernika iz dijaspore, koji svake godine obilaze svoju rodbinu i prijatelje u Zenici i, tako, doprinose da radost praznika bude još veća - rekao je, te dodao:

-Svim pravoslavnim vjernicima želim, uime Srpske pravoslavne crkvene Opštine u Zenici, čestitati praznik Vaskrsenja Gospodnjeg, uz radosni pozdrav: Hristos Vaskrse! - poručio je Maleš.

Najavio je kako će, već tradicionalno, drugog dana Vaskrsa obići i pravoslavne vjernike koji se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu Zenica.

Više o:

Vaskrs Zenica
NA VRH

Podijeli članak na