SAMO RIJEČI HVALE

Ko je bila stradala Stočanka Elmira Sefo

Dženaza počinje sutra u 17 sati ispred Careve džamije u Stocu, a ukop će se obaviti u haremu Poplašići

S. S.

23.4.2022

Elmira Sefo. Facebook

Zemljotres jačine 5,6 po Rihterovoj skali zabilježen je sinoć s epicentrom u Stocu, službeno je potvrđeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Zemljotres je odnio i jednu žrtvu, Elmiru Sefo (1994.).

Ko je bila Elmira odmah se moglo vidjeti po mnogim komentarima njenih komšija, prijatelja i sugrađana koji su još uvijek u šoku nakon sinošnje tragedije koja je Stolac zavila u crno. Njena prijateljica ističe da je Elmira bila magistar Fakulteta zdravstvenih studija-fizioterapeut. Pomagala je svima od komšija, vjerske zajednice i starijim osobama. Obilazila je sve redovno, a nikada nije pričala o tome...

Za nju kao fizioterapeuta Stočani imaju samo riječi hvale, kažu kako je uvijek bila ljubazna, nasmijana i profesionalna.

Danas su mnogi političari pokazali solidarnost bez koje Stolac ne bi mogao ovi prebroditi, a neki od njih su Dragan Čović, Tomislav Tomašević, Milorad Dodik, Draško Stanivuković, Šefik Džaferović, Nevenko Herceg, Mario Kordić.

Povodom njene smrti, gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković proglasio je nedjelju 24. aprila 2022. godine Danom žalosti na području Grada Stoca. Dženaza počinje sutra u 17 sati ispred Careve džamije u Stocu, a ukop će se obaviti u haremu Poplašići.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastava na pola koplja, odnosno jarbola, na svim zgradama institucija Bosne i Hercegovine. Ugostiteljski objekti i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području Grada, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.