KANTON SARAJEVO

Besplatne usluge u devet veterinarskih stanica: Vakcinacija protiv bjesnila, tretiranje protiv parazita

U zavisnosti od provođenja mjera, spremni smo osigurati i dodatne ukoliko bude potrebe, kazao je Delić

Sa potpisivanja sporazuma. VLADA KS

N. Ć.

1.6.2022

Na području Kantona Sarajevo u devet veterinarskih stanica od sutra se vrši besplatna vakcinacija protiv bjesnila, tretiranje protiv parazita, čipovanje, sterilizacija ili kastracija životinja.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, danas je potpisao sporazum sa KJP “Veterinarska stanica” Sarajevo i osam veterinarskih stanica u privatnom vlasništvu za provođenje mjera veterinarsko zdravstvene zaštite životinja, odnosno besplatnu vakcinaciju, dehelmintizaciju i identifikaciju, kao i podmirenje troškova za provođenje mjere sterilizacije/kastracije.

Delić je kazao da se pružanje navedenih usluga odnosi na čipovane i na nečipovane životinje sa i bez vlasničkog staranja, te da u besplatne usluge spada i čipovanje i označavanje ušnim markicama životinja bez vlasničkog staranja.

- Osigurali smo sredstva za provođenje ovih mjera, u zavisnosti od dinamike njihovog provođenja, spremni smo osigurati i dodatna ukoliko bude potrebe s ciljem da svi kojima su potrebne ove usluge imaju mogućnost da ih ostvare u jednoj od ovih devet veterinarskih stanica – poručio je Delić.

Besplatne usluge bit će dostupne u Kantonalnoj veterinarskoj stanici na Ilidži, te u privatnim veterinarskim stanicama „4PET“ i „TimVet Kvadrant“ u Novom Sarajevu, „Tataragić“ u Centru, „Provet“ u Vogošći, „Di-vet“ u Ilijašu, „Mr.Pet“ i „Vet life“ u Novom Gradu i „Vet“ u Hadžićima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.