SAOPĆENJE

Veliko unutarstranačko savjetovanje SBB-a u Banovićima: Borba za BiH nema alternativu

Posebno je naglašen snažan zamah kada je u pitanju kadrovsko i organizacijsko jačanje SBB-a na području TK, što je garant i za postizanje zacrtanih ciljeva na predstojećim oktobarskim izborima

Press-centar SBB-a

8.6.2022

Večeras je uručeno i 50 članskih kartica za nove članove SBB-a u Banovićima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

Više od stotinu članova i aktivista SBB-a prisustvovalo je večerašnjem unutarstranačkom savjetovanju, koje je organizirala Općinska organizacija SBB-a Banovići. 

Savjetovanju su prisustvovali, između ostalih, generalni sekretar SBB-a Amer Kapo, povjerenik i šef Izbornog štaba za Tuzlanski kanton Adin Huremović i prof. dr. Izet Žigić…

Skup je otvorio povjerenik Općinske organizacije Banovići Šahbaz Lapandić.

Posebno je naglašen snažan zamah kada je u pitanju kadrovsko i organizacijsko jačanje SBB-a na području TK. SBB

U svom obraćanju prisutnima Huremović i profesor Žigić govorili su o organizaciji SBB-a na području Tuzlanskog kantona, ističući da je stranka u posljednjih nekoliko mjeseci potpuno reorganizirana u smislu da su isključeni svi oni kojima je lični interes važniji od borbe za bolje društvo i bolju BiH.

Posebno je naglašen snažan zamah kada je u pitanju kadrovsko i organizacijsko jačanje SBB-a na području TK, što je garant i za postizanje zacrtanih ciljeva na predstojećim oktobarskim izborima.

Istaknut značaj postojanja jakog SBB-a kao opcije srednjeg puta, koja je jedino ispravno rješenje za BiH. SBB

Istaknuli su značaj postojanja jakog SBB-a kao opcije srednjeg puta, koja je jedino ispravno rješenje za BiH jer ni krajnja desnica, a ni ljevica do sada nisu pokazali da našu državu mogu odlučno povesti prema boljoj budućnosti i Evropskoj uniji.

Stranka u posljednjih nekoliko mjeseci potpuno reorganizirana. SBB

Generalni sekretar SBB-a Amer Kapo istaknuo je odlučnost SBB-a, koji ima velika očekivanja na narednim izborima.

- Mi se ne borimo za vlast. Od naših građana tražimo povjerenje i da nam daju emanet i teret odlučivanja dvije godine. Za taj period obećavamo snažan razvoj i veliki ekonomski napredak. Ako to ne uradimo, sami ćemo otići u roku od dvije godine. Vidjeli ste kako se ponašao predsjednik SBB-a gospodin Fahrudin Radončić dok je bio ministar sigurnosti BiH na početku pandemije koronavirusa. Bio je lider države, ulijevao građanima sigurnost, svojim utjecajem i menadžerskim sposobnostima donio je oko 100 miliona KM donacija. Kada je vidio da mu ne daju da radi i da služi svom narodu, dao je ostavku. Svjesni smo danas da politika SBB-a, koja je zagovarala velike radove, razvoj, unutardržavni i regionalni mir, potrebu većeg zapošljavanja, neophodnost viših penzija i plaća, neophodnost kompromisa, ali i snažnog čuvanja suvereniteta BiH, u ovoj izbornoj godini doživljava potpunu rehabilitaciju i mi imamo odgovornost da je ponudimo građanima BiH, jer borba za našu domovinu nema alternativu – rekao je Kapo.

Kapo: Borba za našu domovinu nema alternativu. SBB

Na unutarstranačkom savjetovanju večeras je uručeno i 50 članskih kartica za nove članove SBB-a u Banovićima, a dobrodošlicu su im poželjeli generalni sekretar Kapo i povjerenik općinske organizacije Banovići Šahbaz Lapandić.

Više od stotinu članova i aktivista SBB-a prisustvovalo je večerašnjem unutarstranačkom savjetovanju. SBB

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.