LIDER SDS-A

Šarović o sporazumu u Briselu: Neki od elemenata su za mene potpuno neprihvatljivi

Da li se dokument potpisivao ili se za njega davala saglasnost isto je, dodao je

Šarović: Na sjednici NSRS je drugačije dogovoreno. Screenshot

E. Ć.

13.6.2022

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije putovao u Brisel na sastanak članova Predsjedništva, lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charles Michel) i visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom (Josep Borrell).

- Imao sam svoje razloge da ne idem. Od nas je tražen stav, a ja sam taj stav potpuno jasno iznio i nema potrebe da idem u Brisel - kazao je Šarović.

Rekao je da su neki od elemenata sporazuma potpuno neprihvatljivi.

- Što se mene tiče neki od elemenata su potpuno neprihvatljivi, preuzimanje takve odgovornosti nije u skladu sa politikom a ni sa odlukama NSRS. Da li se dokument potpisivao ili se za njega davala saglasnost isto je. On je objavljen i jasno je šta se tu nalazi Problem vladajuće koalicije je ako je to za njih prihvatljivo. Pitanje koje za mene nije prihvatljivo je da ćemo mi iako nismo kandidat obavezujemo se da pratimo sankcije EU prema Rusiji - istakao je Šarović i dodao:

- Na sjednici NSRS drugačije je dogovoreno i drugačije je govoreno o tome, a sada je nepotrebno da se obavezujemo sa nečim, jer mi nismo ni kandidat za EU.

Smatra Šarović da je vrlo problematično pitanje ustavne reforme i zasnovano je na preporukama između ostalog i Venecijanske komisije.

- Treba da se ne krijemo, ne zamazujte oči javnosti. To su važna pitanja koja traže jednu ozbiljnu raspravu - naveo je lider SDS-a.

Kako je rekao, u dokumentu iz Brisela ima odličnih stvari, ali ima i onih koje su neprihvatljive. Dodaje da je netačna priča da su predstavnici stranaka iz RS nešto odbranili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.