IZBORI 2022

Ko su favoriti na listama SDP-a i DF-a

Visokorangirani su Benjamina Karić, Adnan Šteta, Dženan Đonlagić, Dennis Gratz, Mirza Čelik, ali i prvi kapiten BiH Vlatko Glavaš

Komšić i Nikšić: Predsjednici DF-a i SDP-a. Avaz

Piše: E. Ma.

26.6.2022

Pozicije na kandidacijskim listama za izbore u oktobru, najbitnija su tema ovih dana u svim strankama u Bosni i Hercegovini.

Prema našim saznanjima, u Socijaldemokratskoj partiji BiH već su poznata imena nosilaca listi, pa će tako na prvom mjestu za Kanton Sarajevo biti Benjamina Karić, aktuelna gradonačelnica. Na ovoj listi naći će se i ministri Adnan Šteta, haris Vranić, Davor Čičić. Prema našim informacijama, na listi će biti i Ana Sokolović, koja će u zastupničkim klupama u Skupštini KS zamijeniti Segmedinu Srnu-Bajramović.

Nosilac liste za Parlament BiH je Saša Magazinović, a kandidat za člana Predsjedništvo BiH je Denis Bećirović.

I u DF-u su, prema našim saznanjima, poznata imena. Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će predsjednik Demokratske fronte i aktuelni član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Listu koalicije "Željko Komšić za građansku državu" u KS nositi će Dženan Đonlagić. Dennis Gratz i Mirza Čelik bit će nositelji dvije federalne liste u Sarajevu, dok je Albin Zuhrić nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Na sarajevskim listama nalaze se i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, doktor Ilijaz Pilav, potpredsjednik FBiH Milan Dunović, profesor Senadin Lavić, gradska vijećnica Marijela Hašimbegović, Vedrana Vujović, Muhamed Fazlagić.

Listu "Željko Komšić za građansku državu" u Tuzlanskom kantonu nosit će profesor ustavnog prava Zlatan Begić, a za Srednjobosanski i Zeničko-Dobojski kanton nosilac državne liste je prvi kapiten Nogometne reprezentacije BiH Vlatko Glavaš.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.