BROJNE ZVANICE DOŠLE

Svečano otvorena džamija u džematu Godijeno

Ključ džamije izaslaniku reisul-uleme Vahid-ef. Fazloviću uručili su Lejla Hodžić i Ibrahim Veiz

A. O.

U prisustvu velikog broja zvanica, imama i vjernika, u fočanskom džematu Godijeno danas je otvorena džamija.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i vjernicima se obratili izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Foča Miralem-ef. Hodžić, odbornik u Skupštini Opštine Foča Izet Spahić, te predsjednik Građevinskog odbora Osmo Babić, koji je i otvorio džamiju.

Devet džamija

Ključ džamije izaslaniku reisul-uleme Vahid-ef. Fazloviću uručili su Lejla Hodžić i Ibrahim Veiz.

Kako je kazao Miralem-ef. Hodžić, ovo je pretposljednja džamija u ruralnim dijelovima koju su otvorili, a 12. na području Medžlisa Foča.

- U našem Medžlisu dosta se pozitivnih stvari uradilo, ali preostaje nam još puno posla da Foči vratimo stari sjaj od prije 30 godina. Preostaje nam da u urbanoj sredini izgradimo još devet džamija i jednu u našem džematu Vikoč - kazao je on. 

Prigodan program

- Želim da se zahvalim Građevinskom odboru za izgradnju džamije, na čelu s Osmom Babićem, koji je svih ovih godina naporno radio da bi danas rezultate tog truda svi vidjeli. Hvala mom Organizacionom odboru koji je u proteklih mjesec dana aktivno radio na završetku radova oko džamije i organizaciji današnje svečanosti. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se ponovo izgradi ova prelijepa džamija, a posebno našoj dijaspori koja pomaže svaku našu aktivnost. Hvala mojim imamima koji daju svoj maksimum da se neometano odvija vjerski život na ovim prostorima - kazao je glavni imam Hodžić, uz zahvale i hajr dove i svim prisutnim na današnjoj svečanosti u Foči, piše Preporod. 

Prigodan program je izveo Hor Muftijstva goraždanskog.

Podsjećamo, u fočanskom naselju Jeleč jučer je otvoreno i spomen-obilježje sa imenima 225 šehida tog kraja.

NA VRH

Podijeli članak na