SKUP OPOZICIJE

Kasumović na promociji Bećirovića u Zenici: Bosanski muslimani nikada nisu, niti će biti radikalni

Bakire, šta ti nudiš osim oca rahmetli, nama živima koji trebamo živjeti, upitao je Kasumović

Piše: A. K.

10.9.2022

Fuad Kasumović: Bakir nas međunarodnoj zajednici predstavlja radikalima. A. Čengić

U Zenici se danas održao predizborni skup ujedinjene opozicije koja je podržala kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.  

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poželio je svima dobrodošlicu u Zenicu.

- Zamolit ću vas sljedeće, da jednim velikim aplauzom nagradite 11 političkih lidera koji su prvi put u historiji BiH smogli snage, čak nauštrb nekoliko za sebe možda glasova odlučili se konačno da kažemo dosta, dosta, dosta i promijenimo vlast. Veoma sam sretan i zadovoljan što je iz Zenice prvi ovaj zajeddnički promotivni skup prof. dr. Denisa Bećirovića. 

Apsolutno svjestan da  je sve teže, da je ova bivša vlast građanima, ljudima ove države omrzla bilo kakve skupove, bilo kakve laži dalje da slušaju, ipak vam velika hvala na ovoliko velikom broju koji ste ovdje danas došli iako nismo nijednog vola zaklali. Reći ću vam samo jedno, samo od respiratora po tržišnoj vrijednosti jednog vola ili bila 3.000 bikova, su mogli zaklati građanima i da ih nahrane - rekao je Kasumović. 


Bakir ne može biti moj lider

Kasumović je rekao da vrlo dobro poznaje rad i karijeru Denisa Bećirovića.

- Reći ću sljedeće javno, glasno i transparentno kao i uvijek govorim, zašto ne Bakir Izetbegović, zašto kažem dosta ih. Pa ću vam pojasniti. Svi vi koji mislite da ova država, da ovaj narod i svi narodi ove države idemo dobrim putem ja vas molim ostanite i glasajte do smrti za njih, ali ode nam siva masa, ode nam omladina, sve ode, a oni jedni te isti i prije dvije godine, prije četiri, šest, 16 i 24. 

Isti su to ljudi, Uzmite evo u Zenici, tu je Galijašević, tamo je Genjac, da vam ne nabrajam. Isti ljudi, a gube izbore čitavo vrijeme. I ove godine će vjerovatno s istom vam pričom doći kako će ove izbore nešto uraditi. Ljudi, država nam je na granici iznemoglosti. Zašto to kažem? Bakir Izetbegović, taj koji se predstavlja da je lider Bošnjaka, i ja sam Bošnjak, on moj lider ne može biti, zato što nas međunarodnoj zajednici predstavlja kao radikalne bosanske muslimane - podcrtao je Kasumović.

Naglasio je da govori kao Bošnjak.


Denis će predstavljati sve građane ove države

- Bosanski muslimani nikada nisu niti će biti radikalni. To je samo predizborna igra da pomogne Dodiku i Čoviću da homogenizuje narode da idemo ponovo u torove. Nećemo više to. Doviđenja. Dalje, zašto ne Bakir Izetbegović, gospodo moramo se početo sabirati, on je rekao prebrojavati. To je bilo dvadesete godine kada se Mostarski sporazum potpisivao, pred ambasadorom SAD i Engleske potpisao je ovaj Izborni zakon koji traži HDZ i onda ga sad pred izbore nije smio implementirati, nego je išao na Šmita de vi proglasite, a mi ćemo kao biti protiv. 

To je prva i veleizdaja ove države. Druga veleizdaja zbog koga niko od Bošnjaka ne smije glasati za njega je revizija presude BiH. Razumijem da se presuda neka može izgubiti, ali presuda o genocidu nije smjela.

Na plakatima ne smije staviti svoje ime, na plakatima asocira na svog oca. Bakire šta ti nudiš osim oca rahmetli, nama živima koji trebamo živjeti? Denis će predstavljati sve građane ove države. Mantru koju je vodio Bakir je da samo zastupa Bošnjake, Denis će zastupati sve građane ove države i ukinuti mantru Čoviću i Dodiku.

Dobro me poslušajte, promijeniti vlast moramo. Drugi put će biti Denis Bećirović biti pobjednik, a prvi put sjesti u fotelju - rekao je Fuad Kasumović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.