MJERA POMOĆI GRAĐANIMA

Počela podjela paketa za 17.000 socijalno ugroženih porodica u Federaciji BiH

Jedna trećina proizvoda je podijeljena dok će u narednoj sedmici biti dostavljena i ostala roba namijenjena toj kategoriji društva, rekao je Novalić

Novalić u Visokom. Vlada FBiH

E. Ć.

16.9.2022

Iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je saopćeno da je počela podjela paketa za 17.000 socijalno ugroženih porodica. 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je skladište u Visokom gdje se nalaze robne rezerve Federacije BiH, gdje su, kako je rekao, smješteni proizvodi koji su namijenjeni za socijalno ugrožene porodice.

Distribucija ovih potrepština je već krenula. Jedna trećina proizvoda je podijeljena dok će u narednoj sedmici biti dostavljena i ostala roba namijenjena toj kategoriji društva - rekao je Novalić.

Istaknuo je da svako društvo, koliko god bilo bogato, ima porodice sa socijalnim potrebama.

- No, vrlo je važno ići ka tom cilju i da se pomogne što više socijalno ugroženim porodicama. Cilj ove Vlade je da sve kategorije društva žive bolje - rekao je Novalić.

Podvukao je da se snaga jednog društva ogleda u tome koliko pomaže ove najugroženije kategorije, te je najavio da će Vlada Federacije BiH i dalje nastaviti biti garant normalnog života u Federaciji BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.