URNEBESNO

SNSD-ovci falsifikovali dokument koji "dokazuje" da Trivić prima novac od SAD, no nisu znali engleski

Znanje engleskog jezika autorima koji stoje iza ovog falsifikata i izmišljotine očigledno je negdje na nivou učenika drugog razreda osnovne škole. Tako, između ostalog, stoji "Deyton" (piše se Dayton), nesesary, Republica Srpska...

Šta im je palo na pamet. Avaz

Piše: D. H.

18.9.2022

Urnebesan "dokument" osvanuo je na Twitteru, koji su potom šerali i širili članovi i simpatizeri SNSD-a Milorada Dodika. U dokumentu, iza kojeg navodno navodno stoji američka država, navodi se kako je kandidatkinju opozicije za predsjednicu RS Jelenu Trivić potrebno osigurati 19,5 miliona KM.

Jedan od onih koji su dijelili dokument je i Aleksandar Babić, odbornik SNSD-a u općini Srbac.


Urnebesni nepismeni dokument. Screnshot

U pitanju je jedan od najurnebesnijih i najnebuloznijih faslifikata koje smo mogli ikad vidjeti. Naime, znanje engleskog jezika autorima koji stoje iza ovog falsifikata i izmišljotine očigledno je negdje na nivou učenika drugog razreda osnovne škole, pa se u doku mentu može pročitati čitav niz nepravilno napisanih riječi i loših jezičkih konstrukcija. Tako, između ostalog, stoji "Deyton" (piše se Dayton), nesesary (umjesto necessary), Republica Srpska (piše se: Republic of Srpska), itd... Dokument također ne sadrži pečat niti je adresiran pravilno.

Iako na prvu izgleda komično, zapravo je krajnje tragično da pripadnici stranke koja upravlja RS-om pomišljaju da se služe ovakvim vrstama podvala i falsfifikata. Još gore je što ni to nisu u stanju raditi kako treba, nego nas počaste urnebesnim neznanjem engleskog jezika i odsustvom elementarne inteligencije.

Naravno, podsjetimo i da je falsifikovanje dokumenata ozbiljno krivično djelo, te tek ostaje da se vidi kako će ovaj pokušaj podvale završiti.

Ova podvala je naišla na urnebesne komentare, a među ostalim je reagirala i kandidatkinja za predsjednicu RS Jelena Trivić.

- Umjesto što našim novcem plaća nekakve teletabis analitičare, Dodik je mogao angažovati nekoga ko poznaje engleski jezik.

Zapravo, mogao je taj posao povjeriti Željki Cvijanović. Ako se ne varam, ona je nastavnik engleskog jezika. Obzirom da nju u SNSD-u niko ne shvata ozbiljno, pa čak i ne pozdravlja, a što smo vidjeli na Viškovićevom primjeru, ona je mogla bar nešto korisno uraditi za stranku i napisati tekst na engleskom jeziku bez gramatičkih grešaka - napisala je Trivić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.