POČINJE SUTRA

Kongres kardiologa u Sarajevu: Dolaze eminentni stručnjaci

Cilj je da Kongres da presjek svih savremenih dostignuća u dijagnostici, prevenciji i terapiji kardiovaskularnih bolesti

Kongres počinje sutra. ukbih

A. Č.

12.10.2022

Udruženje kardiologa u BiH organizira svoj IX. Kongres koji počinje sutra, a trajat će do 16.oktobra. Održat će se u Sarajevu u Hotelu Hills. 

Planirano je oko 40 predavanja po pozivu, 17 simpozijuma Radnih grupa Udruženja, kao i veliki broj simpozijuma farmaceutskih industrija. Svaki dan tokom Kongresa održavat će se radionice, sa “live in the box” sesijama sa više Kliničkih Centara BiH.

Pokrovitelj Kongresa je Akademija nauka BiH sa aktivnim učešćem Odbora za kardiovaskularne bolesti. Pridružit će nam se brojna Udruženja doktora, iz različitih oblasti poput porodične medicine, endokrinologije, neurologije i svih drugih oblasti koje se u svom svakodnevnom radu bave kardiovaskularnim bolestima.

- Poseban značaj ćemo posvetiti razmjeni znanja i iskustava sa kolegama iz inostranstva, kao što je AKH Beč, eminentnim stručnjacima iz Njemačke, Norveške, Belgije, SAD-a, Turske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Egypta i Engleske, te drugih zemalja - najavljeno je.

Cilj je da Kongres da presjek svih savremenih dostignuća u dijagnostici, prevenciji i terapiji kardiovaskularnih bolesti.

UKuBiH će sa svojim predsjednicima Radnih grupa Kongresa, Organizacionim i Naučnim odborom Kongresa nastojati Vas ugostiti i pružiti najnovija znanja iz oblasti kardiovaskularnih bolesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.