OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Anis Krivić: Zbog brutalne krađe ponoviti izbore

Znamo da izbori koštaju za 2 miliona više nego 100 respiratora ali to je mala cijena koju će građani tek platiti ukoliko legalizirate lažne izbore, napisao je Krivić na Facebooku

Krivić poručio Arnautoviću: U ovom trenutku u FBiH postoji 302.413 pojavnih oblika mogućih prevara. Facebook

H. J. I.

20.10.2022

Anis Krivić, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) za državni parlament oglasio se na svom Facebook profilu i pozvao na ponavljanje izbora zbog brutalne krađe. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović izjavio je da postoji 14 pojavnih oblika mogućih izbornih prevara i da je moguće ponavljanje izbora u RS, danas opet kaže kako to nije moguće.

Gospodine Arnautoviću, u ovom trenutku u FBiH postoji 302.413 pojavnih oblika mogućih prevara i izbori bi se morali ponoviti.

Na nivou BiH skoro je pola miliona nevažećih listića na 3,3 miliona registrovanih glasača, je li vam jasno da je u aprilu ove godine u Francuskoj bilo 700 hiljada nevažećih listića na 35,1 miliona glasača, u svakoj normalnoj zemlji izbori bi bili ponovljeni.

Nije se dogodilo protestno glasanje i namjerno ostavljanje praznih listića niti namjerno uništavanje listića već brutalna izborna krađa vama pred očima.


Potrebno je otpakovati i prebrojati nevažeće listiće i utvrditi zašto su nevažeći. Potrebno je utvrditi izvornu volju glasača.

Skenirajte svih 302 hiljade nevažećih listića i objavite. Pokažite nam tu našu nesposobnost upisivanja iksića ili ponovite izbore ali se ovaj put postarajte da građanima ne bude ukradena izborna volja.

Znamo da izbori koštaju za 2 miliona više nego 100 respiratora ali to je mala cijena koju će građani tek platiti ukoliko legalizirate lažne izbore - napisao je Krivić na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.