IZJAVA ZA AVAZ

Profesor Kožljak demantirao navode pojedinih medija: Nisam dobio poziv da budem dio Bećirovićevog kabineta

Nemam komentar, tek ću da otvorim da pogledam, rekao je Kožljak

Alija Kožljak demantirao pisanja medija: Nisam dobio poziv da budem dio kabineta Bećirovića. Univerzitet Burch - Armin Durgut / Pixsell

Piše: H. J. I.

8.11.2022

Posljednjih nekoliko dana u medijima se špekuliše kako će izgledati kabinet novoizabranog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Kako je portal "Avaza" ranije objavio, Bećirovićev stranački kolega Damir Mašić neće imati nikakvu formalnu ulogu u njegovom kabinetu. 

Danas se pojavila informacija da bi novi član kabineta trebao biti i Alija Kožljak, šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije Internacionalnog Burch univerziteta. Kako je profesor Kožljak istakao za portal "Avaza", on nije dobio nikakav službeni poziv. 

- Nemam komentar, tek ću da otvorim da pogledam. Nisam dobio službeni poziv - rekao nam je kratko profesor Kožljak. 

Podsjećamo, navodno će prof. dr Mirza Kršo sa sarajevskog Ekonomskog fakulteta bit će ekonomski savjetnik Denisa Bećirovića. Kršo do sada nije bio politički aktivan, o njemu se zna to da je rođen 1983. godine, te da je profesor na katedri za financije.

Nerkez Arifhodžić, penzionisani diplomata, bit će savjetnik Denisa Bećirovića za vanjsku politiku. Predratni ambasador Jugoslavije, a kasnije i Bosne i Hercegovine u Tunisu, bio je već savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Arifhodžić je bio ambasador BiH u Turskoj, a kasnije i u Italiji, gdje je imenovan kao Hrvat, što je izazvale burne reakcije iz HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.