BUDIMO HUMANI

Pomozimo Azemini Špiragi iz Travnika da ozdravi

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere

A. O.

14.11.2022

Azemina Špiraga. POMOZI.BA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Azeminu Šipraga iz Travnika koja ima karcinom dojke s metastazama. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Prve sedmice nakon dijagnoze te kobne 2019. godine ovoj 46-godišnjoj ženi bile su više nego stresne. Tuga, neizmjeran strah i osjećaj krivice prolazili su Azemini kroz glavu.


Brojne hemoterapije

Najteže joj je bilo kako dijagnozu saopćiti kćerki, sinu i suprugu. Međutim nakon prvobitnog šoka, ova draga žena se uhvatila u koštac sa bolešću. Izdržala je ona brojne hemoterapije koje sa sobom nose mučnine, slabost, bolove u nogama što dobro znaju svi onkološki pacijenti.

Nakon borbe sa rakom dojke 2019., u februaru tekuće godine saznaje da ima karcinom jajnika, te su joj operacijom odstranjeni jajnici i maternica. Sada se rak proširio i na karlicu.


Nemaju mogućnosti

Azeminina porodica je do sada uspijevala finansirati njeno liječenje, te pretrage u Turskoj, ali sada nisu u mogućnosti prikupiti sredstva od 16.290 eura za kemoterapije i imunoterapije, te im je potrebna naša pomoć.

Osim poziva na broj 17044 možete pomoći i uplatama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa, saopćeno je iz Pomozi.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.