SAOPĆENJE

"Za Nove Generacije" o sporazumu Osmorke i HDZ-a: Ovo je pet tačaka na kojima insistiramo

Predstavnici pokreta „Za Nove Generacije“ ovim potpisom su se obvezali da će realizirat sve ono za šta su se zalagali u predizbornom programu

Marjanović: Ispuniti obećano. Facebook

A. Č.

30.11.2022

Politički pokret "Za Nove Generacije" je kao nova politička opcija ozbiljno shvatila i prihvatila obavezu koju su joj dodijelili građani na Općim izborima 2022. godine. 

U proteklim danima Pokret je učestvovao u pripremanju smjernica djelovanja buduće izvršne vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

- Naš tim je, između ostalog, insistirao da se u ovaj dokument inkorporiraju bitne stavke poput:

- Iznalaženja adekvatnog rješenja problema unutrašnjeg duga;

- Implementacija zelenih politika i razvoj turizma;

- Implementacija obuhvatnih, odgovornih i ubrzanih agrarnih politika koje će podrazumijevati potpunu iskorištenost IPARD (instrument predpristupne pomoći za ruralni razvoj) i IPA fondova;

- Razvoj i reforme zdravstvenih politika koje će modernizirati i podići kvalitetu zdravstvenih usluga;

- Modernizacija i povećanje kvalitete i standarda obrazovanja, povećanje izdvajanja za naučnu djelatnost, sistemsko stručno planiranje prilagođeno tržištu rada - saopćeno je iz pokreta "Za nove generacije".

Također, predstavnici pokreta „Za Nove Generacije“ ovim potpisom su se obvezali da u onoj mjeri u kojoj budu učestvovali u vlasti na nivou FBiH, a posebno u njenom izvršnom dijelu, realizirat će sve ono za šta su se zalagali u predizbornom programu i podržat će sve ono što će biti usmjereno ka boljitku Bosne i Hercegovine i svih Bosanaca i Hercegovaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.