BIHAMK UPOZORIO

Vozači oprez: Na ovim dionicama puta ima snijega

Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno

Snijeg na putu. ILUSTRACIJA / AVAZ

A. O.

14.12.2022

Kolovoz je mokar ili vlažan, a skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Bugojno-Kupres (Koprivnica), Kupres-Šuica-Livno-Kamensko i Priluka-Glamoč-Mliništa. Vozači se upozoravaju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Živinice-Stupari (Đurđevik).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.