SARAJEVO

Kapidžić tvrdi: Ljetna bašta Pjanićevog restorana nelegalno ustakljena

Sumnjam da je neko glasao za ovakvu devastaciju grada i otimačinu javnih površina, izuzev onih privatnih lica koji ga devastiraju zbog lične dobiti, napisao je Kapidžić

Kapidžić: Početak građevinskih radova u petak navečer i završetak u ponedeljak ujutro bez adekvatnih dozvola je nepoznanica u zemljama gdje je novopečeni vlasnik stekao slavu i zaradu. Facebook / Twitter

E. Ć.

19.12.2022

Faruk Kapidžić, član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, oglasio se na društvenim mrežama gdje je kritikovao odluku da se dozvoli ustakljivanje ljetnje bašte ugostiteljskog objekta "Revolucija" u Sarajevu.

Ovaj ugostiteljski objekat je, inače, u vlasništvu reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

- Dvojac Mandić – Trapara su odgovorni za postavljanje nelegalnog objekta u ulici Ferhadiji, odnosno njihove općinske i kantonalne inspekcije. Ukoliko su izdali bilo kakvu dozvolu izuzev dozvolu za korištenje javne površine, u toliko su odgovorniji za izdavanje nelegalnih dozvola.

Federalna inspekcija je jutros obavještena da utvrdi da li se gradi bez dozvole ili sa nelegalnom dozvolom. U svakom slučaju obavezna je zatvoriti gradilište dok se ne ustanovi o čemu se radi. Ukoliko to ne uradi u što kraćem roku odgovornost preuzima ista.

Iskustveno se zna da početak građevinskih radova u petak navečer i završetak u ponedeljak ujutro bez adekvatnih dozvola je nepoznanica u zemljama gdje je novopečeni vlasnik stekao slavu i zaradu.

Sumnjam da je neko glasao za ovakvu devastaciju grada i otimačinu javnih površina, izuzev onih privatnih lica koji ga devastiraju zbog lične dobiti. Izgleda da treba revolucija da se zaustavi evolucija neznanja i bezobrazluka - napisao je Kapidžić.




Fotografija koju je Kapidžić podijelio na Facebooku. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.