ZASTUPNIK PRIJETI

Zildžić: Ako SDA ne bude u vlasti, mogući su protesti, blokade...

Prije nekoliko dana predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović između redova je zaprijetio "reakcijom naroda" ukoliko se SDA pokuša izbaciti iz vlasti

Zildžić: Neće iz vlasti. BHT, screenshot

Danijal Hadzovic

18.1.2023

U novijoj historiji BiH teško da je zabilježeno da se neko tako teško nosi s porazom kao Stranka demokratska akcije (SDA). 

Nakon što su njihove botovske brigade povezane s porodičnom obavještajnom službom mjesecima stvarale narativ da silazak SDA s vlasti znači maltene i nestanak Bošnjaka i BiH, a protagoniste stranaka osmorke izjednačavali sa Fikretom Abdićem, te čak i otvoreno prijetili pobunom i nasiljem, retoriku botova sada otvoreno počinju primjenjivati i neki od najistaknutijih članova SDA.

Prije nekoliko dana predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović između redova je zaprijetio "reakcijom naroda" ukoliko se SDA pokuša izbaciti iz vlasti, a sada je gostujući u jutarnjem programu BHT-a prijetnju ponovio i zastupnik u Parlamentu FBiH Salko Zildžić.






Podsjetimo, na državnom nivou već je dogovoreno formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH bez učešća SDA, dok je izborom novih rukovodstava Predstavničkog doma i Doma naroda u Parlamentu FBiH potvrđena nova većina bez ove stranke.

Da li će SDA zaista biti spremna izazivati haos i udariti na demorkatiju u ovoj zemlji kako bi pokušala silom ostati vlast, znat ćemo vrlo brzo.

No javnost i ostale stranke moraju biti na sve scenarije spremni, s obzirom da je za SDA opstanak na vlasti očigledno pitanje života i smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.