NAKON SASTANKA U BEOGRADU

Dodik: Dogovorena posjeta Vučića RS

Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banja Luku, kazao je Dodik

Dodik i Vučić: Sastali se u Beogradu. Instagram

A. O.

31.1.2023

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je, da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu dogovorena posjeta Vučića RS krajem februara ili početkom marta.

- Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banja Luku, RS, zajedno sa Vladom Srbije, gdje bi se održala zajednička sjednica dvije vlade i Vijeća za saradnju o specijalnim vezama koji čine predsjednici, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku - rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka.

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao o svim važnim i aktuelnim temama, uključujući situaciju na Kosovu i ekonomske teme.


- Međunarodni faktor, prije svega SAD, Njemačka, Francuska i Velika Britanija pokušavaju da svoju raniju „brljotinu vezanu za priznanje Kosova“ dovedu do kraja tako što bi natjerali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se šuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj - rekao je Dodik.


Dodik: Održat ćemo sastanak. RTRS

On je naglasio da je najvažnije da se očuva pregovaračka pozicija.

Kada je riječ o ekonomskim pitanjima, Dodik je naveo da je razgovarano o zajedničkim projektima - izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače gdje se Srbija pojavljuje kao značajan sufinansijer, odnosno donator, te projektima kao što je aerodrom Trebinje i HE Buk Bijela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.