NAJAVILI METEOROLOZI

Sedmicu će obilježiti hladnoća: Temperature i do - 20 stepeni

Negativne temperature izvjesne su i u većem dijelu Hercegovine

Maksimalne dnevne do 5 u Bosni i 10 stepeni u Hercegovini. Anadolija

A. Č.

6.2.2023

Sedmicu pred nama u Bosni i Hercegovini obilježit će hladnoće. Temperature zraka u planinskim krajevima spuštat će se i do - 20 stepeni.

Negativne temperature izvjesne su i u većem dijelu Hercegovine. U Hercegovini i zapadnoj Bosni preovladavat će vedro, a u ostatku zemlje oblačno, pri čemu nije isključena pojava slabog snijega. 

Puhat će slab vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura koja će postepeno slabiti.

Naoblačenje s padavinama

Jutarnje temperature zraka varirat će od -13 do -7 u Bosni, a na jugu Hercegovine do 2 stepena. Najviše dnevne temperature između -5 i 2, na jugu zemlje do 5 stepeni. Temperature će za dane vikenda u jutarnjim satima biti nešto veće i kretat će u rasponu između -8 do 0, do 4 stepena u Hercegovini. Maksimalne dnevne do 5 u Bosni i 10 stepeni u Hercegovini.

U periodu od 13. do 20. februara prognozira se naoblačenje s padavinama. Početkom sedmice prognozira se kiša na području sjeverne Bosne i u Hercegovini. 

Snijeg u Bosni

Snijeg je izvjestan u centralnoj Bosni. U drugom djelu sedmice preovladavat će stabilno s temperaturama nešto većim od prosjeka.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -4 i 2 u Bosni do 5 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0 i 6 u Bosni do 10 stepeni u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.