SAOPĆENJE

NiP Brčko distrikta o probosanskom bloku: Neće nas diskreditovati

Tvrde da je vrhunac licemjerja i zamjene teza tvrdnja koja dolazi iz SDA da je probosanski blok sa radošću primio vijest o izjavi Milorada Dodika

Skupština Distrkta Brčko

A. K.

11.3.2023

Iz Naroda i pravde Brčko distrikta oglasili su se povodom formiranja probosanskog bloka u Brčko distriktu BiH. Oni su naveli da ovaj blok za cilj ima pokrenuti nove politike, ekonomski razvoj i obezbijediti veći uticaj Brčko distrikta BiH kako na polju državne politike tako i politike regiona.

- Uspostava nove vlasti zasnovane na programskoj platformi sa jasno izraženim ciljevima jeste prioritet, kako bi građani Brčko distrikta BiH dobili konačno vlast koja će odgovoriti zahtjevima građana u svim segmentima života a sa posebnim osvrtom na socijalna pitanja građana - naveli su iz Naroda i pravde.

Istakli su da su čvrsto opredjeljeni na ostvarenju zacrtanih programskih ciljeva te da neće dozvoliti da se podvalama, pljuvanjem i zamjenom teza diskredituju nosioci funkcija i predsjednici stranaka probosanskog bloka.

- O svim prljavim aktivnostima kojima se pokušava diskreditovati probosanski blok izvijestili smo i nadležne institucije, te pozivamo i ostale zastupnike prema kojima se vrše ovakve nemoralne radnje i ponude da postupe na isti način, kako bi se zaustavila haranga koju lokalna SDA Brčko distrikta BiH provodi na isti način kako je to radila njihova centrala u Sarajevu prema Šiljama, Jakubima, Mujama i ostalima - dodali su iz ove stranke.

Tvrde da je vrhunac licemjerja i zamjene teza tvrdnja koja dolazi iz SDA da je probosanski blok sa radošću primio vijest o izjavi Milorada Dodika kojom daje podršku smjeni gradonačelnika i vlasti u Brčko distriktu BiH, a istovremeno su svih prethodnih osamnaest godina čvrsto bili partneri u vlasti sa tim istim SNSD-om i HDZ-om.

- Narod i Pravda jeste zadovoljna i radosna činjenicom da u programu nove koalicije prioritet imaju borba protiv korupcije i nepotizma, stranačkog zapošljavanja, sukoba interesa i slično, čime smo uvjereni da ćemo suzbiti i potkresati krila nakaradne duboke države koju je SDA pod lažnim patriotizmom i brigom za građane gradila decenijama, a od koje su građani imali najmanje koristi u trošenju ogromnog budžeta - zaključili su NiP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.