LIDER HRS-A

Raguž: Ovo je definitivni kraj dinastije Izetbegović

Mislim da je strateški loš potez bio podrška Refiku Lendi za potpredsjednika FBiH, kazao je

Slaven Raguž: Ovo je kraj dinastije Izetbegović. RTV HB - Facebook

S. S.

22.3.2023

Stranka demokratske akcije ne miri se s gubitkom vlasti u Federaciji BiH. Stavljanje Osmana Mehmedagića Osmice na američku crnu listu smatraju pritiskom koji ima cilj da se SDA nasilu izbaci iz vlasti, jedan je od zaključaka glavnog odbora ove stranke. Crne dane za SDA najavljuje lider HRS-a Slaven Raguž.

- Na svaki mogući način, vodstvo SDA okruženo oko Bakira Izetbegovića pokušava spasiti što se spasiti može - kazao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž za RTV HB.

Raguž je govorio o sankcijama Mehmedagiću, ali i o skandalu s diplomom Sebije Izetbegović, te tvrdi kako je ovo definitivni kraj dinastije Izetbegović, na čelu bošnjačkog političkog vodstva.

- Najgori mogući scenarij je da reagira Kristijan Šmit (Christian Schmidt) na način da nametne dugoročna rješenje koja će dovesti do toga da se imenovanje Vlade Federacije donosi odlukom većine u Parlamentu, što je za nas Hrvate pogubno. Stoga, mislim da je strateški loš potez bio podrška Refiku Lendi za potpredsjednika FBiH. Smatram da se to moglo strateški mnogo bolje uraditi - kazao je Raguž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.