OŠTRA REAKCIJA

Mijatović: Dodik je u posljednjem činu satanizacije srpskog naroda

Etnonacionalne politike neka polože svoj račun kriminala i korupcije pravosudnim institucijama BiH, koje ohrabrujem da rade svoj posao, rekao je

Vojin Mijatović. Facebook

S. S.

9.4.2023

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kazao je da je predsjednik RS Milorad Dodik u posljednjem činu satanizacije srpskog naroda.

- Etnonacionalne politike u Bosni i Hercegovini doživljavaju već vidljivo, svoj posljednji čin. Nažalost cijenu svega platit će narodi koji godinama ne vide šumu od drveta i podržavaju takve politike. Takvu visoku cijenu zbog politike koju godinama vodi Milorad Dodik, uveliko plaća srpski narod u BiH - naveo je Mijatović.

Dva razloga

Kaže da Dodik nije nervozan bez razloga i da zato njegova eskalacija ide iz dva razloga.

- Prvi je definitivna odluka Aleksandra Vučića da se ogradi od njega na više načina, a drugi jeste činjenica da će se ubrzo pred sudskim instancama u BiH ali i Srbiji, naći i Dodik i njegovi saradnici ali i članovi porodica. Dodik je svjestan da mu je surovi kraj nikad bliže i zato bez dileme uvlači u izolaciju i problem srpski narod u BiH i bez dileme pravi sve uslove za ukidanje RS u finansijskom i političkom smislu - poručio je Mijatović.

U sukobu s međunarodnom zajednicom

Dodaje da je Dodik u sukobu sa kompletnom međunarodnom zajednicom, a zbog straha od gubitka vlasti mu se pridružuju i neki bošnjački lideri.

- Napadi na američku administraciju koja je najveći prijatelj naše zemlje, napadi na pravosudni sistem BiH koji se konačno oslobađa političkog uticaja predstavljaju napad na BiH i to treba naglasiti. Dodik će svoju vladavinu završiti kroz sudske presude i robiju tu dileme nema, Bosna i Hercegovina će opstati kao zemlja svih njenih naroda, a u uslovima geostrateških napetosti mi ne smijemo odustati od naših iskrenih saveznika poput Sjedinjenih Američkih Država. Etnonacionalne politike neka polože svoj račun kriminala i korupcije pravosudnim institucijama BiH, koje ohrabrujem da rade svoj posao, a mi ne smijemo odustati od naše domovine, koja neće biti ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, već i srpska i bošnjačka i hrvatska, bosanskohercegovačka - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.