NAKON POSJETE BIHAĆU

Konaković: Od blokada će najveću štetu imati građani RS

Ove zabrinjavajuće koje govore o secesiji koja naravno nikada niti će doći u obzir, kazao je

S. S.

9.4.2023

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković posjetio je danas kamp Lipa u Bihaću, nakon zabrinutosti građana tog kraja da prijeti novi val migrantske krize.

Nakon sastanka s predstavnicima Službe za strance, IOM-a, gradonačelnikom Bihaća i rukovoditeljima kampa on se obratio medijima. Upitan je i da prokomentariše izjave Milorada Dodika.

- Kada bih se odlučio komentarisati izjave Milorada Dodika na bazi kako on to izjavljuje, trebao bi mi jedan PR tim i ja bih se tim morao baviti jedan cijeli dan. Mi smo se opredjelili da svoj posao radimo profesionalno, da ne reagujemo na svaku izjavu. Naravno, ove zabrinjavajuće koje govore o secesiji koja naravno nikada niti će doći u obzir, napuštanje institucija BiH, ili bilo kakve blokada, najveću štetu imat će građani RS – rekao je Konaković.

Mišljenja je da nema razloga za takvu izjavu, jer koalicioni partneri na državnom nivou usvojili budžet zajedno i da su se na taj način poboljšali uslovi uposlenika institucija BiH.

- Imamo i priliku da usvojimo nekoliko zakona od ovih 14 prioriteta kako bi osjetili napredak prema EU. Ne mogu reći da se ne obazirem na te izjave i imamo dozu opreza, ali bi ih bilo besmisleno komentarisati na dnevnoj bazi – dodao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.