LIJEPE ŽELJE

Nadbiskup Tomo Vukšić čestitao Bajram

Želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova. poručio je mons. Vukšić

Monsinjor Tomo Vuukšić. Fena

H. J. I.

19.4.2023

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću uoči nastupajućeg Ramazanskog Bajrama.

- U povodu blagdana Ramazanskoga Bajrama, u svoje ime i u ime ostalih katoličkih vjernika, s poštovanjem i uvažavanjem pozdravljam Vas i sve vjernike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova - poručio je mons. Vukšić i dodao:

- Za ovu svečanu prigodu svojoj čestitci dodajem i misao iz poruke za Ramazan i Ramazanski Bajram (24. marta 2023.) Papinskoga Dikasterija za međureligijski dijalog, u kojoj se kaže: "Draga muslimanska braćo i sestre, mjesec Ramazan važan je za vas, ali i za vaše prijatelje, susjede i vjernike drugih vjera, a posebno za kršćane. Postojeća se prijateljstva učvršćuju, a druga grade, utirući put mirnijem, skladnijem i radosnijem suživotu. To odgovara Božjoj volji za naše zajednice, a i za sve članove i zajednice ljudske porodice".

Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata nadbiskup Vukšić poslao je čestitku također vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću, ministru odbrane BiH Zukanu Helezu i načelnik Zajedničkoga štaba OS BiH generalpukovniku Senadu Mašoviću - saopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.