DRUGI DAN BAJRAMA

Dan šehida obilježen u Žepču

Nakon klanjanja podne namaza u čaršijskoj Ferhat-pašinoj džamiji u šehidskom haremu Gornje Mahale upriličena je dova i učenje Jasina i Fatihe

Dan šehida u Žepču - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
R. Ag.

22.4.2023

Više stotina vjernika, članova porodica šehida, rodbine, prijatelja posjetili su danas povodom Dana šehida Gornjomahalske žepačke šehitluke. 

Broj onih koji su osim članova šehidskih porodica posjetili Gornjomahalski mezaristan pokazao je da šehidi Žepča, nisu zaboravljeni, niti njihova žrtva koju su oni podnijeli za slobodu u kojoj generacije žepačkih Bošnjaka danas uživaju. 

Nakon klanjanja podne namaza u čaršijskoj Ferhat-pašinoj džamiji u šehidskom haremu Gornje Mahale upriličena je dova i učenje Jasina i Fatihe pred duše svih šehida i žrtava općine Žepče proteklog rata. 

Dove i Ja'sin proučili su imami Medžlisa Islamske zajednice Žepče predvođeni glavnim imamom Džafer ef. Gračić.

Nakon učenja, glavni imam ef. Gračić obratio se prisutnim prigodnim govorom upučujući poruke značaja i važnosti sjećanja na šehide i njihovu nesebičnu žrtvu koju su podnijeli za slobodu vjere, nacije i domovine. 

Ovim povodom Organizacija porodica šehida i poginulih boraca "Zambak" Žepče položila je cvijeće i učenjem Fatihe odala počast svojim najmilijim. Inače, na području cijele općine od jutarnjih sati na svim šehitlucima i mezarijima, vjernici i imami na prigodan način odali su počast šehidima i poginulim borcima općine Žepče. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.